miercuri, 23 martie 2016

Ieșenii din Şes Bahlui, apel către autorități: „Cu o piatră nu se face primăvară!"

„După îndelungi sesizări şi reclamaţii din partea cetăţenilor din Apărătorii Patriei (Şes Bahlui) din Iaşi, Primăria Iaşi a trimis câteva maşini cu piatră pentru a astupa noroiul de pe străzi. În urmă cu o săptămână, o echipă de la salubrizare a cules gunoaiele şi a curăţat şanţurile improvizate în care se scurge apa de ploaie şi menajeră din curţile oamenilor.” se arată într-un comunicat al cetățenilor din cartierul ieșean remis vineri redacției 7EST.

„Mulţumim primarului interimar Mihai Chirica şi Consiliului local al Primăriei Iaşi pentru că s-au îndurat şi de oamenii din această parte a oraşului. Singura cale de acces pietonală, care duce spre cartierul Zimbru, este în continuare plină de noroi, astfel încât sute de oameni trebuie să folosească cizmele pentru a ajunge în oraş.

Domnule Primar, domnilor consilieri locali,

Problemele din cartierul Apărătorii Patriei nu se rezolvă cu câteva maşini de piatră şi cu o salubrizare aleatorie. Vă rugăm să aveţi în vedere această zonă prin intermediul direcţiilor din cadrul Primăriei Iaşi. În această zonă locuiesc mulţi oameni needucaţi, în condiţii grele, care trebuie disciplinaţi. Cel mai indicat ar fi să delegaţi O PERSOANĂ din cadrul Primăriei Iaşi sau din afara instituţiei care să ia pulsul problemelor din această parte a oraşului.

Recomandările noastre, ale locuitorilor de bună credinţă din acest cartier, plătitori de taxe, cu familii şi un loc de muncă, buni credincioşi sunt următoarele:

     verificarea şi identificarea persoanelor care locuiesc în cartier;
    amendarea proprietarilor de terenuri care nu fac curăţenie sau lasă mormane de gunoaie;
    găsirea unor soluţii urgente în ceea ce priveşte dirijarea apei de ploaie;
    amendarea proprietarilor care lasă animalele libere pe străzi (porci, păsări, etc);
     încheierea de contracte cu Salubris pentru colectarea gunoiului;
    realizarea unui pod de legătură rutier (chiar şi cu o singură bandă) cu oraşul, prin cartierul Zimbru.



Vă rugăm să aveţi în vedere cele mai sus menţionate şi să continuaţi să luaţi măsurile necesare pentru îmbunătăţirea traiului din cartierul nostru!

Semnează, locuitorii cartierului Apărătorii Patriei.” se mai arată în comunicat. (7EST)




Niciun comentariu: